Groepspraktijk Middelkerke

Tel. 059 30 36 81

Therapeuten

 

 • DO Van Heester Dirk (Osteopatische en Chinese geneeskunde)
  • 1994: afgestudeerd in Ortopedische geneeskunde ( BWVOG: Belgische vereniging voor Ortopedische geneeskunde)
  • 1996: afgestudeerd in de osteopatische geneeskunde ( FICO: Flanders college of Osteopathy)
  • 2000: afgestudeerd in de Chinese geneeskunde ( OTCG: Opleidingsinstituut voor Traditionele Chinese Geneeskunde)
  • 1988: afgestudeerd aan het Uelsener Instituut voor chiropraxie en manuele therapie ( Duitsland).
  • 2011: afgestudeerd in de “ Geïntegreerde geneeskunde” aan het Instituut voor Geïntegreerde Geneeswijzen.
  Verder was Dirk gedurende meer dan 10 jaar hoofddocent in de viscerale osteopathie aan FICO en stagemeester in de Antwerp Medical Building voor eindejaarststudenten osteopathie.
  Hij liep ook stage in de universiteisklinieken van Nanchang en Nanching en Bejing om zijn acupunctuuropleiding te vervolledigen. Hij werkte gedurende 15 jaar samen met Dr Sun Peilin in zijn praktijk.
  Naast de klassieke voedingsleer, de Chinese voedingsleer, de orthomoleculaire voedingsleer en de Chinese kruidengeneeskunde studeerde hij ook AK ( applied kinesiologie ), Dry Needling en bloedanalyse-interpretaties aan diverse instituten. Dry needling kan van grote betekenis zijn bij chronische pijnpatiënten.
 • Dirk doceert nog steeds osteopathische geneeskunde aan Flanders International College of Ostepathy.
flower-eggplant
 • Christel Patfoort (logopedie)
  Christel Patfoort studeerde af aan het HTI Brugge in 1992.
  Zij behandelt met haar team alle soorten articulatiestoornissen, lees- en leerstoornissen, afasie, dysfagie, stemproblemen, dyscalculie, stotteren, dysartrie enz. … en dit zowel bij volwassenen als kinderen.
  Ook afwijkend mondgedrag komt meer en meer voor en kan op lange duur gebitsafwijkingen veroorzaken. Deze worden dan samen met de orthodontist of osteopaat behandeld. Kinderen met stemstoornissen leren hun stem goed gebruiken door een goede houding, een juiste ademhalingstechniek en een goede stembeheersing.
  Volwassen met dysartrie ten gevolge van CVA, MS, ALS, Parkinson leren oefeningen om de spraak en andere mondfuncties te verbeteren, ondersteunen of te vervangen. Ook na strottenhoofdkanker leert de logopedist u terug spreken met een prothese of ander hulpmiddel indien nodig.
flower-eggplant
 • Nancy Puype: ( pedicure)
  Nancy volgde de opleiding Medische Pedicure aan het HBVO in Brugge en behandelt zowat alle courante voetproblemen zoals ingegroeide nagels, kalknagels, schimmelnagels, eelt, kloven, likdoorns, enz…. Ook nagelbeugels en nagelprothesen worden geplaatst. Nancy is gespecialiseerd in de diabetische voet. Zij is erkend door de verschillende mutualiteiten en al haar behandelingen worden terugbetaald.
flower-eggplant
 • Lewyllie Virginie (osteopathie, kinderosteopathie, lymfedrainage, ademhalingskine)
  Virginie Lewyllie studeerde af als osteopaat DO aan het IAO te Gent in 2001.Nadien volgde ze nog een specialisatiecursus kinderosteopathie van 2 jaar en een cursus manuele lymfedrainage. Virginie werkt eveneens op de drie peilers van de osteopathie (musculoskelletaal, visceraal en cranio-sacraal) met vooral zachte fasciale technieken. Baby’s worden uiteraard alleen fasciaal behandeld. Ontwikkelingsstoornissen, reflux, huilbaby’s, hoofd en nekafwijkingen zijn voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden bij kinderen.