Groepspraktijk Middelkerke

Tel. 059 30 36 81

Therapeuten

  • Dr. SUN PEILIN (Chinese geneeskunde)
   Dr. Sun Peilin is in 1981 afgestudeerd aan de NANJING UNIVERSITEIT voor Traditionele Chinese Geneeskunde. Hij bleef eerst als wetenschappelijk medewerker en later als docent aan deze universiteit verbonden. Later werd hij docent aan de Yangzhong Medical School waar hij tot Doctor in T.C.M. promoveerde. Vanaf 1991 werd hij regelmatig uitgenodigd in België om voordrachten en lezingen te geven voor Dokters en Acupuncturisten. Aanvankelijk werkte hij ook samen met Dr. Vangermeersch en Dr. Hendriks in Gent. Samen schreven en publiceerden zij een boek (“The BI-syndromes”) over de traditionele Chinese aanpak bij reuma, artrose, artritis enzo ….

   Andere publicaties van Dr Sun zijn:

   “ Pijnbehandeling met acupunctuur “,
   “Traditionele Chinese fytotherapie”,
   “De behandeling van de bejaarde patient door Traditionele Chinese Geneeskunde”,
   “Management van Postoperatieve pijn met acupunctuur”,
   “Sportgeneeskunde”

   Dr Sun is een international gerenommeerd spreker. Hij is hoofddocent aan ICZO Hogeschool West-Vlaanderen Howest.
   Dr Peilin Sun behandelt de patiënten met acupunctuur, fytotherapie en voedingsadvies.
   Bij afwezigheid of tussendoor kunnen de patiënten behandeld worden door DO Van Heester D.

flower-eggplant
  • DO Van Heester Dirk.
   Dirk Van Heester studeerde af als osteopaat DO in 1996 aan het FICO (Flanders International College of osteopathy) na het volgen van een kinesitherapieopleiding. Nadien volgde hij nog talloze bijscholingen waaronder Orthopedische geneeskunde, Orthomoleculaire geneeskunde, Chinese geneeskunde, Chinese kruidengeneeskunde, klassieke -en Chinese voedingsleer. Dirk gaf bijna 20 jaar les aan FICO en was gedurende deze periode ook stage meester in The Antwerp Medical Building in Berchem. De stages in China werden gevolgd in de Nanjing -en Nanjang universiteiten waar ook de praktische examens afgenomen werden. Dirk werkt al 15 jaar samen met Dr Sun Peilin en sommige patiënten worden samen besproken en behandeld.
   Dirk hecht veel belang in het herkennen van relaties tussen structurele klachten (spieren, skelet, pezen, …), viscerale functiestoornissen (maagdarmstelsel) en craniale dysfuncties (hoofdpijnen, fascialgieën, sinusitis enz. …). Voor de aanvang van de therapie wordt een behandelplan met de patiënt besproken. Dirk neemt ook deel aan de wachtdienst voor osteopaten tijdens het WE.
flower-eggplant
  • Anckaert Peter (psychotherapie)
   Peter Anckaert studeerde af als NLP-therapeut (Neuro Linguistische Programmatie, Practitioner, Masterpractitioner) en OCO (Ontwikkelingsgericht coacher) in de school “Ontwikkelingsinstituut” te Mechelen in 2011.
   Peter zoekt naar de interne psychologische en emotionele problemen die aan de basis kunnen liggen van psychosomatische klachten. Hij doet dit op een manier waarbij je in contact gebracht wordt met je eigen innerlijke kracht waardoor je leert om te gaan met die omstandigheden die je uit balans brengen. Emoties zoals woede, agressie, angsten samen met gedragsstoornissen zoals perfectionisme, laag zelfbeeld, ADHD, schuldgevoelens vallen allen in dat patroon. Ook relatieproblemen, verslavingen en depressie zijn aan de orde en kunnen via mentale coaching samen met andere technieken aangepakt worden.
flower-eggplant
  • Christel Bruwier (medische pedicure)
   Christel Bruwier volgde een opleiding tot medische pedicure in het HTI Brugge en behandelt zowat alle voetproblemen die zich kunnen voordoen aan uw voeten (van ingegroeide nagels, tot eeltplekken, eksterogen, enz. …).
   Christel is een geconventioneerde pedicure wat wil zeggen dat haar behandelingen terugbetaald worden door het ziekenfonds.
flower-eggplant
  • Christel Patfoort (logopedie)
   Christel Patfoort studeerde af aan het HTI Brugge in 1992.
   Zij behandelt met haar team alle soorten articulatiestoornissen, lees- en leerstoornissen, afasie, dysfagie, stemproblemen, dyscalculie, stotteren, dysartrie enz. … en dit zowel bij volwassenen als kinderen.
   Ook afwijkend mondgedrag komt meer en meer voor en kan op lange duur gebitsafwijkingen veroorzaken. Deze worden dan samen met de orthodontist of osteopaat behandeld. Kinderen met stemstoornissen leren hun stem goed gebruiken door een goede houding, een juiste ademhalingstechniek en een goede stembeheersing.
   Volwassen met dysartrie ten gevolge van CVA, MS, ALS, Parkinson leren oefeningen om de spraak en andere mondfuncties te verbeteren, ondersteunen of te vervangen. Ook na strottenhoofdkanker leert de logopedist u terug spreken met een prothese of ander hulpmiddel indien nodig.
flower-eggplant
  • Lewyllie Virginie (osteopathie / kinderosteopathie / manuele lymfedrainage)
   Virginie Lewyllie studeerde af als osteopaat DO aan het IAO te Gent in 2001.Nadien volgde ze nog een specialisatiecursus kinderosteopathie van 2 jaar en een cursus manuele lymfedrainage. Virginie werkt eveneens op de drie peilers van de osteopathie (musculoskelletaal, visceraal en cranio-sacraal) met vooral zachte fasciale technieken. Baby’s worden uiteraard alleen fasciaal behandeld. Ontwikkelingsstoornissen, reflux, huilbaby’s, hoofd en nekafwijkingen zijn voorbeelden van klachten die behandeld kunnen worden bij kinderen.